Tane tane dökülen köse pilavı içinde bulunan birkaç malzemeyle damağımızda lezzetli bir tat bıraktı. Orjinal tarifte pirinci pişirip fazla suyunu süzün diyordu. Benim yaptığım pilavda buna gerek kalmadı. Pirinçler suyunu tamamen çekti. Pirincin cinsiyle alakalı olmalı. Sizde pirincinizin cinsine göre ayarlayın.
450 gr piriç
1 lt su
Tuz, karabiber
150 gr tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Tencerede tuzlu su kaynatın. Su kaynayınca süzülmüş pirinci içine salıp, bir karıştırın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen pirinçleri ince bir süzgece boşaltarak fazla suyunu süzün. Süzülen pirinçleri yeniden tencereye aktarıp, kalan suyunu iyice çektirin.
Bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca pişmis pirinçlerin üzerine boşaltıp tencernin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirip, pilavı ateşten alın.
Tarçın ve biber serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder