15 Aralık 2012 Cumartesi

Kırma Tavuk Kebabı Yahnisi

1 adet tavuk
3 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış
Karabiber

Tavuğu iki but, iki kanat ve ikiye bölünmüş kemikli göğüs olmak üzere altı parçaya bölün. Bir tane soğanı ince kıyıp, suyunu sıkın. Tavukları tuz ve soğan suyu ile ovarak bir saat bekletin.
Tavukları ızgarada pişirin.
Tereyağını kırmızıbiber ile kızdırın. Tavukları tencereye yerleştirin. Üzerlerine kalan soğanları katıp, kızdırdığınız yağı gezdirin. İnce kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi serpin. Üzerlerini 2-3 parmak aşacak kadar kaynar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Tencereyi orta ateşe oturtup 1 saat pişirin.
Pişen yahniyi ateşten alıp, tuzunu kontrol edin, bir kayık tabağa aktarıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder