6 Aralık 2012 Perşembe

Lüfer Pilavı

2 su bardağı pirinç
3 adet lüfer, temizlenmiş
Tuz
150 ml zeytinyağı
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın

Balıkları soğuk su ile yıkayıp tuzlayın.
Bir tencerede zeytinyağını hafifçe kızdırın. Sıçramaması için dikkatlice kenardan suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Tuzunu ekip, pirinçleri salın. Ve üzerlerine hazırladığınız balıkları dizin. Tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısarak pilavı 15 dakika pişirip ocaktan alın.
Pişen pilavı 10 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre sonunda kapağını açıp, balıkları tencereden bir tabağa alın. Pilavı servis tabağına çıkartıp, üzerlerine balıkları dizip tarçın serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder