27 Aralık 2012 Perşembe

Marmarina

1 kg körpe kuzu ıspanağı
2 orta boy soğan
150 gr tereyağı
Tuz, karabiber
3 adet yumurta
1 adet limonun suyu
1 çay kş yenibahar

Ispanakları yıkayın. Tereyağını tavada eritin. İnce kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı katıp pişinceye kadar kavurmayı sürdürün. Tuzunu ve biberini katarak ateşten alın.
Ispanakları tencereye koyun. Üzerlerine tavadaki kıymalı harcı boşaltın ve bir parmak aşacak kadar da kaynar su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, tencereyi kısık ateşe oturtun. Yaklasık 20 dakika pişirin.
Bir kapta yumurtaları limon suyu ile çırparak terbiyesini hazırlayın. Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin suyundan katıpbiraz ılındırın, sonra yemeğin içine boşaltın. Yemeği karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirin.
Yenibahar serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder