25 Aralık 2012 Salı

Mihrap (Kol) Böreği

2 adet yufka
2 yumurta
200 gr tereyağı

Peynirli harç için;
250 gr beyaz peynir
2 adet yumurta
1 bağ maydanoz

Kıymalı harç için;
100 gr tereyağı
2 orta boy soğan
500 gr kıyma
Tuz, karabiber

Önce harcını hazırlayın. Peynirli harç için, bir kapta peyniri ezip yumurta ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Kıymalı hazç için yağı tavada eritip, ince kıyılmış soğanları içinde kavurun. Ardından kıymayı katarak 15 dakika kavurun. Tuzunu ve biberini serpip ateşten alın.
Fırınızı 180 derecede ısıtın. Bir kapta yumurtaları biraz su ile çırpın. Yufkaların üzerine fırça ile yumurtalısuyu sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Uzun kenarına harcı uzunlamasına koyun  ve rulo biçiminde sarın.
Böreği tepsiye yerleştirin. Tavada tereyağını eritin. Böreklerin üzerine gezdirip, fırina sürün. Börekler kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder