22 Aralık 2012 Cumartesi

Nemse (Gelincik) Böreği

200 gr tereyağı

500 gr ıspanak
2 orta boy soğan
3 çorba kş tereyağı
Tuz, karabiber

2 adet yumurta
250 ml su
Tuz
250 gr un

Harcı hazırlamak için tencereye ıspanakları, soğanı ve 3 çorba kş tereyağını koyun. Tencereyi orta ateşe oturtup, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuzunu ve biberini katarak atesten alın.
Yumurtaları derice bir kapta su ile çırpin. Tuzu ve unu katıp yumuşak bir hamur hazırlayin. Hamuru 8 topağa ayırip, unlayın.
Hamur topaklarıni oklavayla açın. Yufkalardan dördunu üst üste serip, üzerine belli araliklarla hazırladığinız harçtan koyun. Kalan yufkaları harcın üzerine kapatın. Harcını ortalayarak kahve fincanını yufkanin uzerine bastırip, böreği yufkadan ayırin. Kalan yufka parçalarını topak haline getirip aynı işlemleri tekrarlayın.
Tereyağını kızdırın. Börekleri tereyağinda kızartin.
Sıcak olarak servis yapın.

Gelincik, pazı yada maydanoz kullanilarakta yapilabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder