1 Aralık 2012 Cumartesi

Patlıcan Turşusu

1 kg patlıcan, olgunlaşmamış küçüklerinden seçilmiş
Tuz
Bir bağ maydanoz, ince kıyılmış
Yarım bağ kereviz yaprakları, ince kıyılmış
10 diş sarmısak, soyulup doğranmış
3 adet cuşka biberi, tohumları temizlenip dörde bölünmüş
5 dal kereviz sapı
Yarım litre sirke

Yapılışı;
Patlıcanları, saplarını keserek temizleyin. Gövdeden kopmayacak şekilde uzunlamasına dörde ayırın. Tencerede tuzlu su kaynatıp, içine atın ve 5 dakika haşlayın. Bir süzgeçe çıkarıp, üzerine ağırlık koyarak 24 saat süzülmeye bırakın.
Maydanoz ve kerevizi sarmısaklarla karıştırın. Patlıcanların kollarının arasına bu harcı doldurup, üzerlerine biber parçalarını koyun. Patlıcanları birkaç yerinden kereviz sapları ile bağlayın. Düzgün bir biçimde kavanoza yerleştirin. Üzerlerini örtecek kadar sirke ekleyin. Temiz bir yaş koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Turşuyu 5-10 gün bekletip, kısa sürede tüketin. Eğer uzun süre saklayacaksanız, ilkin 20 gün, sonrada iki ay içinde suyunu değiştirin ve 1 yıl kadar kullanın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder