1 Aralık 2012 Cumartesi

Sakız Kabağı Turşusu

1 kg sakız kabağı, dışı kazınmış
1 bağ taze nane, doğranmış
1 bağ maydanoz, doğranmış
250 gr siyah üzüm
1 çay kaşığı taze kişniş
Yarım litre sirke

Yapılışı;
1. Kabakları ikiye bölün. Çekirdek yataklarını temizleyip, parmak biçminde doğrayın. Tencerede tuzlu su kaynatıp, kabakları içine atın. Bir taşım kaynatarak süzdürüp sudan alın. Bir süzgeçe çıkarın. Üzerine bastırarak bütün suyunun akmasını sağlayın.
Kavanozu bir kat nane, birkat maydanoz, bir kat kabak, bir kat üzümve kişniş döşeyerek doldurun.
Üzerlerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş yada kiremit koyarak turşuyu bastırıp kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Turşuyu 20 gün bekletip, servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder