22 Aralık 2012 Cumartesi

Patlican Paçası

1 kg patlıcan
Tuz
9 çorba kaşığı zeytinyağı
15 gr un
10 diş sarmisak
3 çorba kş sirke

Patlican ları temizleyip, halka halka doğrayın. Üzerlerine tuz serperek 30 dakika bekletin. Yikayıp, süzün. Zeytinyağını kızdırin. Patlıcanları una bulayıp, tavaya yerleştirin. Her iki yanları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp bir sahana dizin.
Sarmısağı havanda tuz ile dövüp, sirkenin içine katarak karıştırin. Sarmisaklı sirkeyi patlıcanların üzerine gezdirin. Kisik ateşe oturtup, sosunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Sosunu çekince ateşten alip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder