<p>150 gr tereyağı<br>
250 ml et suyu<br>
250 ml yoğurt<br>
10 diş sarmısak</p>
<p>2 orta boy soğan<br>
500 gr kıyma<br>
Tuz, karabiber</p>
<p>2 adet yumurta<br>
250 ml su<br>
Tuz<br>
250 gr un<br></p>
<p>Harcı hazırlamak için tavada tereyağını erıtın. Soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra kıymayı katarak 15 dakika kavurun, tuzunu ve biberini serpip ateşten alın. <br>
Yumurtaları bir yoğurma kabinın içine kırıp, suyla birlikte çırpın. Tuzu ve unu katıp, yoğurarak yumuşak purüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru 3 topağa ayırıp, yuvarlayın ve unlayın. İlk topağı yufka inceliğinde açın. <br>
Harcı uçe bölün. Açtığınız yufkanın üzerine harcın 1/3 ünü serpiştirin. Kiyma serpilmiş yufkayıyeniden oklavaya dolayın. Oklavayı yavaşça yufkanın arasından çekip çıkarın. Rulo durumuna gelmiş olan böreği, bıçakla 6-7 cm uzunluğunda parçalara ayırip iki ucunu bastırarak kapatın. <br>
Börekleri tereyâğında iki yanları altın sarısı renk alincaya kadar kizartın. Kizaran börekleri bir sahana dizin. Et suyunu kaynatıp, böreklerin üzerine gezdirin. Kısık ateste 15 dakika pişirip atesten alın.
Yoğurdu dövülmüş sarmısak ile çırpın. Pişen börekleri et suyunun içinden süzdurerek alip, temiz bir tabağa aktarın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirerek servis yapın.
</p>
Kendimi bildim bileli mutfaga ilgim vardi..Evlenip cocuk sahibi olduktan sonra daha da artti..Birde pasta meraki eklenince yeni is alanim "mutfagim"..Hergun yeni tarifler denemeye bayiliyorum..Burada da damak tadima uyan tarifleri deneyerek paylasiyorum..
22 Aralık 2012 Cumartesi
Tatar Böreği
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder