22 Aralık 2012 Cumartesi

Tatar Böreği

<p>150 gr tereya&#287;&#305;<br>
250 ml et suyu<br>
250 ml yo&#287;urt<br>
10 di&#351; sarm&#305;sak</p>
<p>2 orta boy so&#287;an<br>
500 gr k&#305;yma<br>
Tuz, karabiber</p>
<p>2 adet yumurta<br>
250 ml su<br>
Tuz<br>
250 gr un<br></p>
<p>Harc&#305; haz&#305;rlamak i&#231;in tavada tereya&#287;&#305;n&#305; er&#305;t&#305;n. So&#287;an&#305; ya&#287;da pembele&#351;inceye kadar kavurun. Sonra k&#305;ymay&#305; katarak 15 dakika kavurun, tuzunu ve biberini serpip ate&#351;ten al&#305;n. <br>
Yumurtalar&#305; bir yo&#287;urma kabin&#305;n i&#231;ine k&#305;r&#305;p, suyla birlikte &#231;&#305;rp&#305;n. Tuzu ve unu kat&#305;p, yo&#287;urarak yumu&#351;ak pur&#252;zs&#252;z bir hamur elde edin. Hamuru 3 topa&#287;a ay&#305;r&#305;p, yuvarlay&#305;n ve unlay&#305;n. &#304;lk topa&#287;&#305; yufka inceli&#287;inde a&#231;&#305;n. <br>
Harc&#305; u&#231;e b&#246;l&#252;n. A&#231;t&#305;&#287;&#305;n&#305;z yufkan&#305;n &#252;zerine harc&#305;n 1/3 &#252;n&#252; serpi&#351;tirin. Kiyma serpilmi&#351; yufkay&#305;yeniden oklavaya dolay&#305;n. Oklavay&#305; yava&#351;&#231;a yufkan&#305;n aras&#305;ndan &#231;ekip &#231;&#305;kar&#305;n. Rulo durumuna gelmi&#351; olan b&#246;re&#287;i, b&#305;&#231;akla 6-7 cm uzunlu&#287;unda par&#231;alara ay&#305;rip iki ucunu bast&#305;rarak kapat&#305;n. <br>
B&#246;rekleri terey&#226;&#287;&#305;nda iki yanlar&#305; alt&#305;n sar&#305;s&#305; renk alincaya kadar kizart&#305;n. Kizaran b&#246;rekleri bir sahana dizin. Et suyunu kaynat&#305;p, b&#246;reklerin üzerine gezdirin. Kısık ateste 15 dakika pişirip atesten alın.
Yoğurdu dövülmüş sarmısak ile çırpın. Pişen börekleri et suyunun içinden süzdurerek alip, temiz bir tabağa aktarın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirerek servis yapın.
</p>


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder