1 adet dolmalık beyaz lahana
100 gr kuşüzumü
1 su bardağı zeytinyağı
100 gr çamfıstığı
4 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç tuz, karabiber
1 cay kş tarçın
2 çay kaşığı kuru nane
1 bağ maydanoz
1 adet limon suyu
Lahananın yapraklarını ayırın. Tencerede su kaynatıp, yaprakları kaynar suya atın. Birkaç saniye sonra süzdürerek soğuk su dolu bir kaba çikarın. Kuşüzümlerini soğuk suda şişmeye bırakın.
Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırin. Fıstıkları kızartın. Soganı katıp fıstiklarla birlikte kavurun. Pirinci ekleyin. Pirinçlerin renkleri matlaşana kadar kavurmayı sürdurun. Kuşüzumlerini katın. Yarım su bardagı su ile baharatı ekleyip, tenceredeki dolma içini kapağı kapalı olarak kısık ateste 10 dakika pişirin. Maydanozu ekleyip, karıştırin.
Harcı yaprakaların ortasına koyup sarın. Tencereye dizin. Malzemeler bitince dolmaların uzerlerine temiz bir tabak yerleştirip, tabağı aşacak kadar su koyun. Tencernin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Pisen dolmaları ılıdiktan sonra servis tabağına dizin. Her bir sıranın uzerine tarçın serpin ve limon suyu gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder