200 gr tereyağı
250 ml soda
4 adet yumurta
Tuz
500 gr un
200 gr çökelek
Tereyağının yarısını tavada eritin. Yumurtaları tuzu ve eritilmiş tereyağını soda ile birlikte çırpın. İçine unu katıp yoğurarak, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru topaklara ayırıp yuvarlayın ve unlayın.
Topakları tek tek alıp yufka imceliğinde açın. Üzerine çökelek serpip, açilan yufkayı oklavaya sarın. Oklavayı hemen hemen dik konuma getirin, elinizle sıyırarak yufkayı aşagıya doğru itin. Büzülmüş yufkayı oklavadan çıkarıp, elinizle ortasına bastırarak yassılaştırın. Yeniden bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Öteki topakları da aynı biçimde hazırlayın.
Kalan tereyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca katmerleri birer birer tavaya yerleştirip, her iki yanlarını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran katmeri süzdürerek yağdan alıp, bir tabağa çıkarın. Yağa yenisini yerleştirin. Bütün katmerleri böylece kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Tatlı olarak hazırlamak isterseniz hamuruna peynir koymayıp şeker serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder