18 Aralık 2012 Salı

Sabuni Helva

250 gr buğday nişastası
750 ml su
250 gr bal
250 gr çekilmiş kabuksuz badem içi
100 gr tereyağı
Nişastayı su ile eritip, temiz bir tencereye süzün. Balı hiç su katmadan bir kapta eritin. Nişastanın içine katıp, tencereyi kısık ateşe oturtun. Çekilmiş badem içini ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak helvayı pişirin. Helva dibine yapışmaya başlayıp, kavurması zorlaşınca biraz yağ ekleyip kavurmayı sürdürün. Kavurmak zorlaştıkça yağı azar azar kataraktüketin. Helvayıbu biçimde toplam 10 dakika kavurarak damağa yapışmayıp, yalnızca sakızlaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.
Üzerine badem koyarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder