20 Aralık 2012 Perşembe

Sakızkabağından Karnıyarık

250 ml et suyu
1 kg kabak
90 ml zeytinyağı
100 gr tereyağı
Harcı için
100 gr tereyağı
50 gr çamfıstığı
2 orta boy soğan
300 gr kıyma
3 ortaboy domates, kabukları soyulmuş
Tuz, karabiber
1 bağ maydanoz

Harcını hazırlamak için tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca fıstıkları içinde biraz sarartın. Soğanları katıp pembeleşinceye kadar fısti

birlikte kavurun. Kıymayı ekleyip, 15 dakika daha kavurun. Domatesleri ekleyip karıştırin. Tuzunu ve biberini ayarlayın, tavayı ateşten alın. İnce kıyılmış maydanozu serpip karıştırın. Et suyunu bir taşım kaynatıp sıcak tutun. Kabakları kazıyın. Üzerlerine boylamasına derin bir çizik atın. Zeytinyağını tavada kızdırin. Kabakları tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızan kabakları bir güvece alın. Çizik attığınız yerlerden ortalarınıharç koymak için aralayın. Harcı kaşıkla kabakların ortalarına koyun. Kabakların üzerine scak et suyunu gezdirip, güveci ateşe oturtun. Karnıyariğı kısık ateşte 20 dakika pişirin. Güveci ateşten almadan önce tereyağını bir tavada kızdırıp karnıyarıkların üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder