17 Aralık 2012 Pazartesi

Sarah Lokması

4 adet yumurta akı
500 gr peksimet
600 ml zeytinyağı
1 kg toz şeker
Yarım litre su

Yumurta aklarını bir kapta iyice çırpın. Peksimetleri havanda döverek un durumuna getirin ve yumurta akına azar azar karıştırarak yedirin.
Yağı tencerede kızdırın. Lokma hamurunu elinize alın. İşaret parmağı ve baş parmagınizın icinde sıkarak top biçiminde bir parça çıkarın. Bir çorba kaşığını yaga batırın , kaşık ile bu parçayıalıp kızgın yağa bırakın. Bütün hamurları altın sarısi renk alıncaya kadar kızartın.
Şekeri su ile tencereye koyup bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 2-3 dakika daha kaynatarak ateşten alın.
Sıcak şurubun içine soğumuş lokmaları bırakın. Tencernin kapağını kapatıp, 15 dakika lokmalar suyunu çekinceye kadar bekletin. Sıcak yada soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder