17 Aralık 2012 Pazartesi

Susuz Pilav

375 gr pirinç
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
200 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz, az tuz ile dövülerek ufalanmış
Tuz
1/3 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı un
Su

Pirinci yıkayıp, süzdürün. Birbirinin içine oturabilecek iki tencere seçin. Büyük olanına iki parmakkadar su koyun. Pilavı pişireceğıniz küçük tencerenin dibine etiniyerleştirin. Üzerine pirinçleri döküp, düzleyin. Bir tavada tereyağını kızdırın. Yağ kızınca pirinçlerin üzerine boşaltın. Sakızı, tuzu ve tarçını ekleyin. Küçük tencereyi büyük tencerenin içine koyup, buyuk tencerenin kapağını kapatın.
Bir kapta unu yeterince su ile karıştırarak tencerenin ağzını kapamaya yetecek kadar hamur yapın. Bu hamuru kapağın tencereye oturan bölümünün çevresine sıvayın. Hamurun üzerine bir kağıt yapıştırın ki buhar hiç dışarı sızmasın.
Tencereyi çok kısık ateşe oturtup pilavı yaklaşık 1 saar 45 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Hamurunu kırarak pilavı sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder