16 Aralık 2012 Pazar

Tatlılı Et Yahnisi

100 gr tereyağı
1,5 kg koyun gerdanı, 5 parçaya ayrılmış
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz
2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım bağ taze nane

Tereyağını tencerede eritin. Yağ kızınca gerdan parçalarını içine yerleştirip, fazla kurutmadan her iki yanını kızartın.
Gerdanlar kızarınca, yağdan çıkarıp temiz bir tencereye aktarın. Gerdanları kızarttığınız yağa soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşip kızarmaya başlayınca tavadaki soğanları yağıyla birlikte gerdanların üzerine boşaltın. Tuzu katıp, üzerlerini iki parmak aşacak kadar su ekleyin. Üzüm pekmezinide katarak tencereyi ateşe oturtun. Yahniyi kısık ateşte 1,5 saat pişirin.
Pişen yahniyi ateşten alın. Üzerine yenibaharı ve tarçını serpip, nane yaprakları ile servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder