27 Aralık 2012 Perşembe

Tavuk Böreği

1 adet tavuk
200 gr tereyağı
250 ml soda
2 adet yumurta
Tuz
250 gr un

Tavuğu haşlayın. Etlerini didikleyip, kemiklerinden ayırın. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Tereyağını tavada eritin. Sodayı 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile birlikte karıştırın.  İçine yumurtaları, tuzu ve unu katıp, yoğurarak yumuşak , pürüzsüz bir hamur hazırrlayın.  Hamuru dört topağa ayırip, yuvarlayın ve unlayın. Topakları teker teker oklava ile açın.
Tepsinin içini eritilmiş yağ ile yağlayın. İlk iki yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste tepsiye yerleştirin. Tavuk etlerini yayın.  Kalan iki yufkayı aralarını yağlayarak üzerine kapatın.
Tepsiyi fırina sürup 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder