300 gr nohut
1 adet tavuk500 gr kuzu kol eti, kuşbaşı doğranmış
Tuz
3 orta boy soğan, ince kıyılmış
2 çorba kaşığı izmirsiyahıözü
1 adet ekmek, dilimlenip kızartilmış
Nohutları ayıklayıp,bir gece öncesinden suda ıslatarak şişmeye bırakın. Ertesi sabah nohutlarıtuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp,kabuklarını soyun ve bir kapta bekletin.
Tavuğu ve eti birliktetencereye koyun. Üzerlerini aşacak kadar su ekleyerek ateşe oturtun. Tuzunu katıp. Sürekli kefini alarak birkac taşım kaynatın. Tencereyi atesten indirin. Et suyunun üzerinde biriken yağı kaşıkla dikkatlice alip, bir tavaya aktarın.
Tavada ki yağı kızdırın. Soğanları içinde pembeleşinceye kadar, hatta biraz kızarıncaya kadar kavurun. Etleri de ekleyip, onlarıda kizartin. Tavayı ateşten alın.
Temiz bir tencereye haşlanmiş nohutu, tavukları, kizarmış etleri ve soğanları koyun. Üzerine haşlanan tavuğun suyunu ve izmir siyahınin özünu ekleyip, kisık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın.
Pişen yahniyi ateşten alın. Konulacağı sahanın dibine kızartılmış ekmek dilimleri döseyin. Ekmeklerin üzerine pişen yahniyi boşaltın. Yeniden kısaık ateşe oturtup, 5 dakika daha pişirerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder