18 Aralık 2012 Salı

Yağsız Pilav

1 adet tavuk
375 gr pirinç
Yarım çay kaşığı sakız, az tuz ile dövülerek ufalanmış
Tuz
1/3 çay kş tarçın

Tavuğu tencereye alın. Üzerini aşacak kadar su ile doldurun. Tavuğu etleri kemiklerinden ayrılır duruma gelinceye kadar yaklaşık 45 dakika haşlayın. Haşlanmış tavuğu ve suyunu bir süzgeçten temiz bir tencereye boşaltın. Tavuğun etlerini süzgece iyice bastırarak bütün suyunun akmasını sağlayın.
Tavuk suyunun 750 ml'sinitencereye koyup,bir taşım kaynatın. Su kaynayınca süzülmüş pirinci içine salıp, tuzunu, sakızinı ve tarçınını katın. Bir karıştırip, ateşi kısin. Kapağını kapamadan, piriçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Pişen pilavı tahta bir kaşıkla pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırıp, servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder