Noel tadında bir kek. Tarifinde molasses (meles, şeker tortusu) kullanılıyordu ama benim hem evimde olmadığından hemde Turkiye'de bulabilir misiniz emin olamadığımdan yerine bal kullandım.
Yarım su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı kahverengi şeker
1 yumurta
1 su bardağı bal (molasses-şeker tortusu)
1 su bardağı sıcak su
2,5 su bardağı un
2 çorba kş zencefil
1,5 çay kş soda
1 çay kş tarçın
1/2 çay kş tuz
1/4 çay kş nutmeg
1/4 çay kş toz karanfil
Ortası delik olan kek kalıbını yağlayıp unlayın. Fırını 300F (150 derecede) ısıtın. Bal ve sıcak suyu karıştırıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Tereyağı ve şekeri krema haline gelinceye kadar mikser yardımıyla çırpın. Yumurtayı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un, zencefil, soda, tarçın, tuz, nutmeg ve karanfili eleyin. Unlu karışımı ve ballı karışımı yavaş yavaş tereyağı ve şekere yedirin.
Kek hamurunu kalıba boşaltıp yaklaşık 50 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkartıp pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder