600 gr koyun eti
500 gr bamya
150 gr tereyağı
3 orta boy soğan
Tuz
1 adet limon
Etleri tencereye koyun. Üzerlerini asacak kadar su ekleyin. Tencereyi ateşe oturtup, etler yumuşayıncaya kadar kefini alarak pişirin. Bamyaların başlarını huni biçiminde keserek ayıklayın. Tavada tereyağını eritin. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurup ateşten alın.
Temiz bir tencereye bamyaları eti ve soğanları kat kat dizin. Etin haşlama suyundan kaldıysa üzerine gezdirin. Yoksa 2 su bardağı su ekleyip tuzunu katın. Tencereyi ateşe oturtup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısarak yaklaşık yarım saat pişirin.
Limon dilimlerini tenceredeki bamyaların üzerine yerleştirin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder