9 Ocak 2013 Çarşamba

Pirinçli Pırasa

800 gr pırasa
2 su bardağı et suyu
150 gr tereyağı
3 orta boy soğan
300 gr kıyma
Tuz, karabiber
75 gr pirinç
Yarım adet limon

Temizlenmiş pırasaları doğrayarak tencereye koyun. Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak tutun.
İnce kıyılmış soğanları tereyağında kavurun. Kıymayı katıp, kıymalar iyice pişinceye kadar kavurmayı sürdürun. Tuzunu ve biberini katıp atesten alın.
Tavadaki kıymalı harcı, tenceredeki pırasaların üzerine boşaltın. Pirinci serpiştirin. Et suyunu ekleyip, tuzunu kontrol edin. Tencereyi kısık ateşe oturtup 30 dakika pişirin.
Limon suyu ile servis yapın.

Aynı tarifele ıspanak, semizotu ve sakızkabağı da hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder