9 Ocak 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Şalgam Kızartması

1 kg şalgam
Tuz
1 su bardağı zeytinyağı
15 gr un
3 adet yumurta
250 ml yoğurt
10 diş sarmısak
1 çay kş kırmızı pulbiber
1 bağ taze nane

Şalgamları yıkayıp, bir tencereye dizin. Üzerlerini aşacak kadar tuzlu su içinde ateşe oturtun. Yaklaşık 15 dakika kaynatıp ateşten alın ve suyunu süzdürün. Şalgamları soğuk sudan geçirip, kabuklarını soyun ve halka halka dilimleyin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırin. Şalgam dilimlerini önce una, sonra da çırpılmış yumurtaya bulayın. Tavaya yerleştirip, her iki yanlarını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
Kızaran şalgamları yağdan süzdürerek alıp, temiz bir tabağa çıkartın. Bir  kapta yoğurdu sarmısak ile çırparak kızarmış şalgamların üzerine dökün. Pulbiberi ve naneyi serperek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder