1 Ocak 2013 Salı

Zeytinyağlı, İç Baklalı Enginar

5 adet enginar
1 adet limon
250 gr iç bakla
500 ml et suyu
150 ml zeytinyağı
2 orta boy soğan
Tuz, karabiber
1 çay kş tozşeker
1 bağ dereotu dalları

Enginarın sapını köke yakın yerinden kesin. Bir bıçakla keserek yapraklarını temizleyin. Çanağın iç bölümündeki tüyleri kaşıkla sıyırarak alın. Enginarları limonlayıp, limonlu suyun içine bırakın. Kestiğiniz sapını soyup, körpe olan ortasını çıkarın ve pırasa gibi halka halka doğrayın. Enginarları kaynar suya atıp, bir taşım kaynatarak biraz haşlayın. Sudan çıkarıp, süzülmeye bırakın.
İç baklaların kabuklarını soyun. Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak tutun. Tavada zeytinyağını kızdırın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Enginarları tencereye dizip baklaları serpiştirin. Kavrulmuş soğanı üzerine boşaltın. Tuzunu, biberini ve şekerini serpin. Dereotu dallarını üzerine bırakın. Sıcak et suyunu ekleyip, tencereyi kısık ateşe oturtun. Yaklaşık 15 dakika pişirip ateşten alın.
Enginarları, tencerenin kapağını. Açmadan soğumaya bırakın. Soguk olarak servis yapın.

1 yorum: