12 Ekim 2013 Cumartesi

Beğendili Berhamkale Kebabı

Malzemeler;
500 gr kuşbaşı kuzu eti
5-6 adet orta boy kemer patlıcanı
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak su
300 gr mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz, karabiber
3-4 sap yeşil soğan

Yapılışı;
Kuşbaşı kuzu etini orta boy bir tencereye aktarıp, orta ısılı ateşte suyunu verip, rengi dönmeye başlayıncaya kadar, 3-4 dakika karıştırarak kavurun. 4 su bardağı sıcak suyu da ilave edip, tencerenin kapağını kapadıktan sonra, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarları ikiye bölerek ete ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, etler ve mantarlar iyice yumuşayıncaya kadar, en az yarım saat pişirin.
Patlıcanları çatalla 4-5 yerlerinden delip, ocağın üzerinde yada fırın ızgarasında közleyin. İncecik doğrayın.
Zeytin yağını bir tavada kızdırıp, küp doğradığınız kırmızı biberi ekleyin. 3-4 dakika kızartın. Patlıcan, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Etleri patlıcanlı salata ile bir servis tabağına alın. Soğanlarla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder