125 gr krem peynir yada labne
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağından biraz az un
250 gr kıyılmış mantar
Yarım su bardağı kadar kıyılmış yeşil soğan
1 yumurta
1 çimdik kekik
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
Krem payniri ve tereyağını mikserle çırpın. Unu(1 çorba kaşığı kadar unu ayırın) ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru 24 parçaya bölün. Mini kapkek kalıbına bastırarak yerleştirin.
Kalan 1 çorba kaşığı teryağını tavada eritin. Mantarı ve soğanı ekleyip kavurun. Kavrulan malzemeleri ılıtın.
Yumurtayı, 1 çorba kaşığı unu ve kekiği karıştırın. Peyniri ve mantarlı karışımı ekleyip karıştırın. Hamurların üzerine eşit olarak yayın. 375F/190 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder