13 Ekim 2013 Pazar

Portakallı ve Zencefilli Mercimek Çorbası

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet portakal
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı taze zencefil (ince rendelenmiş)

Yapılışı;
İnce rendelenmiş soğanı tereyağı ve sıvıyağ ile kavurun. Kırmızı mercimeği ilave edip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu, bir portakalın kabuğunun rendesini, tuzu, karabiberi ve zencefili ekleyin. Mercimekleri pişmeye bırakın. Pişen mercimeklere bir poratakalın suyunu ekleyin. Bir iki taşım kaynatın. Gerekirse su ilave edebilirsiniz. Sıcak servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder