14 Ekim 2013 Pazartesi

Piramit Pasta

Yummmmmmm ;)
Tarifi hem Türkiye hem de Canada standartlarında paylaşacağım;)))
Tarifte lor peyniri kullanılıyor. Şimdiye kadar buralarda rastlamadım lor peynirine. Bilen bulan varsa yorum yazmalarını rica ediyorum. Kremadaki lor peyniri yerine ricotta peyniri kullandım. Lor peynirine göre daha sıvı olduğu için birkaç gün önceden temiz bir tülbent yardımıyla süzdüm. Sonuçta lor peyniri gibi katı kıvamlı bir peynir elde ettim. Birde biraz tuzlu olduğundan orjinal tarifteki şeker miktarını arttırdım.
Çok hafif ve de lezzetli bir tatlı. Ayrıca 5 yaşındaki oğlum da çok beğendi. Çocuklar için sağlıklı bir seçim:)



350 gram tuzsuz kaşar loru / 350 gr ricotta peyniri (bulabilirseniz tuzsuz)
100 gr pudra şekeri / 150 gr pudra şekeri (peynir tuzsuz ise 100 gr kullanın)
150 gr tereyağı.
1 paket vanilya
2 adet muz
2 paket bisküvi



Yapılışı:
Peyniri ve tereyağını mikser yardımıyla çırpın. Şeker ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Yağlı kağıdı (folyo yada steçte olabilir) tezgaha serin. Biraz krema sürün. Bisküvileri piramit oluşturabilmek için 3 sıra enlemesine bisküvi dizilecek. Her sırada da 5 bisküvi olucak. İlk kat kremasını bisküvilere denk gelecek şekilde kağıdın üzerine sürün. Bisküvileri hafif ılıtılmış sütü batırıp dizin. Yeniden krema sürün. Toplamda 3 kat bisküvi olucak. Kalan kremayı üçüncü kat bisküvilerinin üzerine sürüp, orta sıradaki bisküvilerin üzerine muzları koyun. Yanlardan katlayarak piramit şeklini oluşturun. Önce buzlukta daha sonra buz dolabında birkaç saat dinlendirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder