28 Ekim 2013 Pazartesi

Ezo Gelin Çorbası

Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 fincan bulgur
6 su bardağı su
1 soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Tuz, kırmızı biber
Çeyrek limonun suyu
Nane

Mercimek ve bulguru bir tencereye alın. Suyunu ekleyip kaynatın. Soğanı rendeleyip çorbaya ilave edelim. Tuzunu ekleyelim. Mercimek ve bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim.
Küçük bir tavada yağı eritin. Unu ekleyip un sararana dek kavurun. Salça, nane ve biberi ekleyip, çorbanın suyundan birkaç kepçe ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyip bir iki taşım kaynatın.
Limon sıkarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder