1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt(susuz)
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için;
1 adet limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı toz şeker
Sıvıyağ, tereyağı, yoğurt, şeker, yumurta, limon suyu ve kabuğunu karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur olucak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Limon rendesi ve şekeri karıştırın. Hamurları bu karışıma batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170/350F derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Kurabiye bir gün beklerse daha lezzetli oluyor
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder