20 Ekim 2013 Pazar

Fasulyeli ve Zerdeçallı Arpa Şehriye Çorbası

1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
1 çay bardağı arpa şehriye
1 soğan
1 salçalık kırmızıbiber
1,5 litre su
2 çay kaşığı zerdeçal
Tuz ve karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Su yerine tavuk yada et suyu kullanabilirsiniz.
Sıvıyağı tencereyealıp ısıtın. Kıyılmış soğanı ve küp kesilmiş kırmızı biberi ekleyip orta ateşte kavurun. Suyu, tuzu, karabiberi ve zerdeçali ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra arpa şehriyeyi ve kurufasulyeyi ilave edip orta ateşte pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder