Fotoğrafı dergideki resimden aldım. Benim yaptığım çorbanın rengi bu değildi ama tadı çok güzeldi.
Malzemeler;
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 su bardağı süt
1 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
100 gr kıyma
Tuz
1 çorba kaşığı un
Üzeri için; 1 çorba kaşığı tereyağı ve toz kırmızı biber
Yapılışı;
Soğanı ve patatesi rendeleyip çorbayı yapacağınız tencereye alın. Üzerine tereyağı, mercimek ve 1 su bardağı suyu ilave edip, 5 dakika karıştırın. Kalan 2 bardağı suyu ekleyin ve mercimek yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü yavaşça ilave edin ve mercimek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Diğer taraftan bir tavada kıymayı kavurun ve unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Çorbanın içine koyup, 2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın.
Bir tavada erittiğiniz tereyağında toz kırmızı biberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder