7 Ocak 2014 Salı

Lazanya

Aylardir aklimda lazanya yapmak bir türlü fırsat olmadı. Genel olarak yeni tarifler denediğim için eskiden denenmiş ve beğenilmiş olan tarifleri bile birdaha denemek pek kısmet olmuyor. 13*9 luk borcama yaptım lazanyayı.
Malzemeler;
Kıymalı sos için;
750 gr kıyma
3 yemek kaşığı yağ
2 adet soğan
3 diş sarmısak
1 adet biber
2 yemek kaşığı salça
350 gr domates püresi
1-2 bardak sıcak su
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kekik

Başemel sos için;
90 gr tereyağı
2 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
2 adet yumurta
Tuz, karabiber

Ayrıca;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Parmezan peyniri
Lazanya makarnası

Kıymayı derince bir tavada kavurun. Soğanı, sarmısağı, biberi ve maydanozu kıyın. Kıymaya zeytinyağını ekleyin. Soğanı ve sarmısağı ilave edip pişirin. Biberi de ekleyip pişirmeye devam edin. Salçayı kıymaya yedirin ve domates sosunu ekleyin. Sos çok katı olmamalı bu sebepten sıcak su ekleyip kıvamı ayarlayabilirsiniz. Ocağı kapatmadan önce maydanozları ve baharatları ekleyip kullanmak üzere bekletin.

Başemal sos için tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyip iyice kavurun. Sütü ilave edip başemal sos puding kıvamına gelene dek pişirin. 3-4 dakika da hazır oluyor. Ocağı kapatıp çırpılmiş iki yumurtayı ekleyin. Tuzunu biberini de ekleyip, iyice sosa yedirin.

Borcama kıymalı sostan döküp yayın. Üzerine makarnaları dizin. Sırasıyla kıymalı sos, başemel sosu yayıp peynirleri serpiştirin. Yeniden makarna, kıymalı sos, başemel sos yayıp peynirleri serpiştirin. Son kat olmak üzere makarnaları dizin. Kıymalı sosu ve en son olarak peynirleri serpiştirip aluminyum folyo ile kapatın. 350F/180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 10 dakika daha pişirin.
Servis yapmadan önce 10 dakika kadar dinlendirin.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder