16 Şubat 2014 Pazar

Kaşar Peynirli Grissini

Oğlanlar bayıldılar. Yemesi çokkolay ve lezzetli. Okula öğlen yemeği için güzel bir alternatif.

1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

Yapılışı;
Mayayı ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Mayayı kabarması için 15 dakika bekletin.
Yağı ilave edin. Tuzu ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini kapatın. Oda ısısında 30 dakika mayalandırın.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları dikdörtgen şeklinde açın. Enlemesine şeritler kesin. Her bir parçayı avcunuzun içinde yuvarlayın. Önce yumurta akına sonrada peynire bulayıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 400F/200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder