Aslında çok şekilliydi tabak ama resmi çekene kadar dağılıverdi.
Mlzemeler;
3 su bardağı nohut
1 soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı pul biber
Sıcak su
2 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Sıvı yağı tencerede ısıtın. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Nohut, sıcak su ve tuzu ekleyipnohutlar yumuşayıp yemeğin suyu koyulaşana kadar pişirin.
Pilav için tereyağını tencerede eritin. Bulguru ekleyip birkaç dakika kavurun. Sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin. Birlikte servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder