Malzemeler;
1 kuru soğan
2 havuç
2 diş sarımsak
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 kuru defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı bal
7 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı krema
Yapılışı;
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucu soyup dilimleyin. Sarımsakları ince doğrayın. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Sebzeleri ekleyip 5 dakika kavurun. Haşlanmış nohutları, defne yaprağını ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak balı, tuzu, karabiberi kimyonu ve tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatıp, el blendırıyla ezerek püre haline getirin. Kremayı ekleyip servis edin.
*tuz miktarını zevkinize göre ayarlayın. Balın tatlılığını bastırmak için 3 çay kaşığı koydum.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder