Kitapta verilen malzeme listesinde tatlandırıcı için bir ölçü yoktu. Ben 1 çorba kaşığı kullandım. Ekşi severler için-yani ben- tadı çok iyi ama damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.
Gönül isterdiki Bu tartı pudra şekeri ve meyvelerle süslemek. Sabır sabır sabır
Malzemeler;
3 yumurta
1 çorba kaşığı tatlandırıcı
30 ml (2 çorba kaşığı) soğuk su
1 limonun kabuğu ve suyu
1 tutam tuz
Yumurtaların sarılarını tatlandırıcı ile birlikte çırpın. Suyu, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bu karışımı benmari usulu pişireceğiz. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alın. Yumurtaların beyazlarına bir tutam tuz katıp hızlı devirde mikser yardımıyla çırpın. Köpük haline gelen akları yumurta sarılarına yavaş yavaş katıp iyice yedirin. 28 cm çapında yapışmaz tabanlı bir kalıbadökün. 350F / 180 derecede ısıtılmış fırında kenarları kızarıncaya dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder