1 Ekim 2014 Çarşamba

PÜRELİ TEPSİ KÖFTESİ

Malzemeler;
500 gr dana kıyma
1 soğan
8 dal maydanoz
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 sivri biber
Kimyon, kekik, tuz, karabiber
Püre için;
4-5 patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı;
Soğanı rendeleyip maydanozları ve biberleri ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırıp köfteyi yoğurun. Köfte harcını 15 dakika buzdolabında dinlendirin. 
Patatesleri haşlayın ve sıcakken rendeleyin. Patateslere önce tereyağını yedirip süt ve tuzunu ekleyin. 
Yağlanmış bir cam kaba elinizle bastırarak köfteyi yayın ve 375F/190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 
Köfteyi fırından çıkarttıktan sonra üzerine patates püresini yayın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirdikten sonra en üst katına rendelenmiş kaşar peynirini yayıp tekrar fırına vererek üstü kızarıncaya kadar pişirin. 
Fırından çıktıktan 10 dakika sonra servis yapın. 

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder