16 Ekim 2014 Perşembe

ÇİKOLATA ve MUZLU MUFFİN

Evde çürümeye yüz tutmuş muzlarınızı değerlendirmenin en leziz yollarından birtanesi.
Malzemeler;
1 küçük çay bardağı (1/4 cup) tereyağı, eritilmiş
3 orta büyüklükte muz, iyice olgunlaşmış
1 paket vanilya
3 yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt (ayran kıvamında olsun biraz su ekleyin) yada (2/4 cup buttermilk)
1,5 su bardağı (1 1/2 cup) un
1 su bardağı + 2 yemel kaşığı şeker
1 su bardağından iki parmak eksik kakao (3/4 cup)
2 dolu çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla karbonat ve tuz

Yapılışı;
1) Kuru malzemeleri (un, şeker, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu) eleyip kullanmak üzere bekletin. 
2) Muzları rondo yardımıyla iyice ezin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. 
3) Karışımı genişçe bir karıştırma kabına alın. Tereyağı, yumurtaları, ve yoğurtu ekleyip karıştırın. Çok fazla karıştırmaya gerek yok. Mikser kullanmayın. 
4) Kuru malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. 
5) Fırını 375F/190 derecede ısıtın. 16 tane çıktı bu hamurdan. Muffin kalıplarını yağlayın. 
6) Hamuru kalıpları dolduracak şekilde boşaltın. Isınan fırında 20-25 dakika pişirin. 
7) Kürdanla test edip piştiğinden emin olun. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder