Malzemeler:
1 çay bardağı erişte
5 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
Tencereye 2 su bardağı su koyup kaynatın. Erişteleri biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Ayrı bir tencerede yoğurt, sarımsak, yumurta ve unu çırpın. Suyu ilave edip kısık ateşte karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Yoğurtlu sosu yavaş yavaş erişteye eklayin. Karıştırarak bir taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayıp ocağı kapatın.
Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Sosu çorbaya ilave edip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder