19 Ekim 2014 Pazar

SİGARA BÖREĞİ

Hem pratik ham lezzetli. 
Malzemeler;
2 adet yufka
1 su bardağı beyaz peynir
10 dal ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Pulbiber, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı;
1) Yufkaları üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün. 
2) Peynir, maydanoz, yumurta, pulbiber ve karabiberi karıştırın. 
3) Yufkanın geniş kısmına peynirli karışımdan koyun. Yanlardan içe doğru kıvırarak sarın. Ucunu suya batırıp yapışmasını sağlayın. Bütün yufkaları bu şekilde sarın. 
4) Sıvı yağı kızdırın. Börekler kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder