Malzemeler;
3 tane büyük boy patates
1 tane havuç
1 çay bardağı bezelye
1 tane haşlanmış yumurta
3-4 tane kornişon turşu
1 tutam maydanoz
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı;
1) Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine tuzu, karabiberi, yağı ve limon suyunu koyup karıştırın. 20 cmlik plastik streçi tezgaha yayın. Üzerine patatesli harcı döküp yayın.
2) haşlanmış ve küp doğranmış yumurta, bezelye, ve havucu yayın. Turşuyu da küp doğrayıp harcın üstüne yayın.
3) Rulo şeklinde sarıp dolapta en az bir saat bekletin.
4) servis ederken kıyılmış maydanozla süsleyin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder