9 Ekim 2014 Perşembe

İRİ TUZLU MAYALI EKMEK

2 su bardağı (340gr) un
1,5 çay bardağı (180 ml) süt
Yarım bardaktan biraz az (40 ml) sıvıyağ
1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
1 silme yemek kaşığı (15 gr) şeker
1 tepeleme yemek kaşığı (15 gr) maya
2 çay kaşığı (7 gr) tuz
Yarım paket vanilya

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Kaya tuzu

Yapılışı;
1) Soğuk malzemeleri oda sıcaklığında bekletin. Bütün malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun. Elinize yapışırsa azar azar un ekleyin. 
2) Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. 
3) bezeleri yeniden yoğurun ve rulo haline getirin. 
4) Rulo halindeki bezeleri 3 adet enine 3 adet boyuna birbirinin içerisinden geçecek şekilde birleştirin. 
5) Hamuru elinizle kenarlarından toparlayarak yuvarlak bir şekil verin. Fırın tepsisine yerleştirin. 30 dakika  oda sıcaklığında üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin. 
6) Fırını 400F/190 derecede ısıtın. 
7) Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp kaya tuzu serpin. 
8) 20-30 dakika üstü kızarana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder