8 Ekim 2014 Çarşamba

KIRMIZI KADİFE (red velvet) CAKE

Yumuşacık kelin arasında krempeynirli krema. Ağızda dağılan mutluluk. Bu seferki keki deneyemedim diyetten dolayı ama daha önce yaptığım için tadından eminim. 

Kekin malzemeleri;
2,5 su bardağı (cup) un
Yarım su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
Bir fiske tuz
225 gr tereyağı (1su bardağı), oda sıcaklığında
2 su bardağı şeker
4 yumurta, oda sıcaklığında
1 su bardağı ekşi krema (sour cream) bulamazsanız yoğurt kullanabilirsiniz , oda sıcaklığında
Yarım su bardağı süt, oda sıcaklığında
Kırmızı gıda boyası 
Vanilya

Vanilyalı krem peynirli kremanın malzemeleri;
250 gr krempeynir, oda sıcaklığında
4 çorba kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
2 çorba kaşığı ekşi krema(sour cream) yada yoğurt, oda sıcaklığında
1 paket vanilya
500 gr pudra şekeri, elenmiş


Kekin yapılışı;
1) Fırını 350F/180 derecede ısıtın. İki tane 9 inch/22 cm lik yuvarlak kek kalıbı yağlayıp tabanına pişirme kağıdı yerleştirin. 
2) Unu, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı eleyin. 
3) Tereyağını ve şekeri mikserin hızlı devirinde 6-7 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Ekşi kremayı yada yoğurdu, sütü, gıda boyasını katıp yedirin. Unu ekleyip karıştırın. Çok fazla çırpmamaya özen gösterin. 
4) Hamuru kalıplara boşaltıp 30-35 dakika kadar pişirin. Piştiğinden emin olmak için kürdan batırın. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. 
5) kekleri soğuttuktan sonra kremayla süsleyin. 

Kremanın yapılışı;
Krem peyniri, tereyağını, ekşi krema yada yoğurdu pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Vanilyayı ve pudra şekerini ekleyip iyice çırpın. Kremayı kek soğuyana kadar dolapta dinlendirin. 
Kremanın bir kısmını iki kekin arasına kalanında etrafına sıvayın. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder