10 Kasım 2014 Pazartesi

KIRMA TAVUK YAHNİSİ ( dukan tüm evreler )

1 bütün tavuk
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 demet kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı;
Tavuğu iri parçalara bölün. Bol suyla yıkayıp süzünince doğranmış soğanların suyunu elinizle sıkarak çıkartın. Tavuk parçalarını tuz ve soğan suyu ile ovarak buzdolabında bir saat dinlendirin. Terbiye ettiğiniz tavuk etlerini ızgarada pişirin. Zeytinyağını ısıtız pulbiber ve karabiber ekleyin. Pişen tavuk etlerini yayvan bir tencereye dizin. Üzerine suyunu süzdüğünüz soğanları ekleyin. Biberli tereyağı sosunu soğanların üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kıyılmış maydanozları ilave edip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yarım saat pişirin. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder