Süslemesi aceleye geldiği için pek hoş durmuyor. Bugünkü bir küçük düğün pastası kurabiyeler ve poğaça siparişimin arasına pide ve bu tartı ekledim;))) süslemede bu sebepten baştan sağma oldu. Tartın üzerine krema damlattım ve kürdanla dağıttım. Siz bunu yapmak zorunda değilsiniz hatta meyveler yada kremşanti ile de süsleyebilirsiniz.
Son bir ayrıntıda ben evde bulunan kendi yapmış olduğum kurabiyeleri taban olarak kullandım. Sizde evinizde bulunan herhangi bir kurabiyeyi hatta keki bile kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
1 paket burçak bisküvi
50 gr eritilmiş tereyağı
160 gr bitter çikolata
1 paket krema 200 gr
30 gr tereyağı
Yapılışı;
Bisküviyi toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp tart kalıbına yayarak yerleştirin. İkinci aşamayı hazırlayana kadar buzlukta bekletin.
Çikolatayı , kremayı ve tereyağını bir kaba koyun ve içinde su bulunan bir tencere üzerine yerleştirerek eritin. Karıştırıp bisküvi tabanının üzerine dökün. Üzerine krema damlatıp kürdanla şekillendirin. Buz dolabında en az 3 saat dinlendirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder