7 Aralık 2014 Pazar

KABARTMA TOZLU BISKUVI

Sabah kahvaltısı için pratik bir lezzet. Birkaç püf noktası var. Onlara uyduğunuzda sonuçtan çok memnun kalacaksınız. 
Malzemeler;
4 su bardağı un, 
2 çorba kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
225 gr tereyağı 
2 su bardağı krema 

Yapılışı:
1) Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp akşamdan yada birkaç saat önceden buzdolabında bekletin. Böylelikle daha kıyır oluyor. 
2) Tereyağı soğuk olmalı ve karıştırma sırasında çok una yedirmeye çalışılmamalı. İki avcunuzun arasında ufalayın. Kırıntı gibi görülecek tam olarak karıştırılmayacak. 
3) Kremayı ekleyip karıştırın. Bütün malzemeyi birbirine yedirin ama yinede çok yaoğurmayın. Hamur ele yapışacak kıvamda olacak. 
4) Tezgahın üzerine un serpip hamuru boşaltın. Ellerinizi unlayıp hamuru 4 cm kalınlığında yayın. Orta boy kurabiye kalıbıyla yada su bardağıyla kesip pişirme kağıdı yerleştirilmiş tepside 20 dakika kadar pişirin. 
Ilık olarak servis yapın. 
Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder