1 parça tavuk göğüs
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su kardağı sıcak tavuk suyu
Tavuk göğsünü küçük bir tencerede üzerine gececek kadar su ilave edip pişirin. Haşlanmış tavuğu iri parçalara bölün.
Tereyağını tencerede eritin. Şehriyeleri ilave edip kavurun. Şehriyeler renk değiştirdiğnde bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak tavuk suyunu ekleyip tuzunu ve biberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Tavuk etlerini pilavın üzerine ilave edin. Kağıt havlu serip kapağını kapatın. 10 dakika demlendirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder