Malzemeler;
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 pk vanilya
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 pk kabartma tozu
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı file fındık
2 su bardağı un
Yapılışı;
Şeker, yumurtalar, vanilya ve yağı krema kıvamına gelinceye kadar mikser yardımıyla çırpın. 4-5 dakika kadar.
Yoğurdu ekleyip 2 dakika kadar daha çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyin. Sıvı malzemeye ekleyin ve birbirine karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Bu aşamadan sonra spatula ile karıştırmaya devam edilecek.
Fındığın yarısından çoğunu ve damla çikolatanın tamamını ekleyip iyice karıştırın. Dikdörtgen bir somun ekmek kalıbını yağlayın. Dibine ayırdığınız fındıkları serpiştirip, kek harcını boşaltın.
Önceden ısıtılmış 335F/170 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin. Kürdan yardımıyla test edip, pişen keki fırından alın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder